Kültéri fólia

Kültéri fóliák:

Zord időjárás - Kemény válasz.
Számos esetben a fóliák belső, szoba felőli, oldalon történő felszerelése nem lehetséges. Ennek oka lehet az üveg megközelíthetetlensége valamint egyes üvegek szerkezetből adódóan a hőfeszültség okozta törést elkerülendő tényező. Abban az esetben, ha kültérről kell a felületet fóliával ellátni, mindenképpen kimondottan erre a célra kifejlesztett fóliát javasolt használni.
Ennek oka, hogy a beltéri fóliák rétegfelépítése és elsősorban UV védelme (mely magát a fóliát is védi) nem megfelelő kültéri felhasználásra így azok gyorsan (akár néhány hónap alatt is) rongálódnak, elöregednek. Ugyancsak nem megfelelő a beltéri fóliák karcmentesítő rétege sem a kültéri felhasználásra, mivel az igénybevétel kültéri felszerelés esetén sokkal erőteljesebb, így csak olyan fóliát javasolt használni, mely kültéri karcmentes réteggel van ellátva.
A külső felszerelések esetén több fólia család is rendelkezésre áll:
Kültéri reflektív, speciális karcmentes réteggel ellátott fólia (RHE sorozat) - Az RHE vagy más néven Helios sorozat termékei kültéri karcmentes réteggel vannak ellátva. Felhasználásuk függőleges (5 év garancia) és ferde síkú (3 év garancia) felületeken is egyaránt lehetséges. Az anyag különlegessége, hogy külső rétege antisztatikus hatású így a szennyeződés nehezebben tapad meg rajta mint a normál üvegfelületen. Ezen tulajdonság eredményeként akár a nehezen megközelíthető ablakok költséges tisztítása sem szükséges az eddig megszokott rendszerességgel. Taszító teljesítményét bizonyítja, hogy akár savas filctollal történő firkálás esetén is az írás könnyen letörölhető, míg ez bármely más fólián vagy üvegen eltávolíthatatlan.
Kültéri reflektív, karcmentes réteggel ellátott fólia (REX sorozat) - A REX sorozat termékei karcmentes réteggel vannak ellátva. Felhasználásuk kizárólag függőleges felületeken javasolt (3 év garancia).
Kültéri neutrális, karcmentes réteggel ellátott fólia (NEX sorozat) - A NEX sorozat termékei kültéri karcmentes réteggel vannak ellátva. Felhasználásuk kizárólag függőleges felületeken javasolt (3 év garancia).
Kültéri biztonsági / grafiti védelmi fólia (SCL ER PS4) - A 100 mikron vastagságú kültéri színtelen biztonsági fólia felhasználása az üvegtörés okozta károk csökkentésén kívül, széles körben használt grafiti védelmi szempontból is! A kirakatok, citylight vagy egyéb üvegfelületek esetében a fólia védi az üveget a firkáktól és bizonyos karcolásoktól is. Ennek általában a rongáló nincs tudatában, mivel a fóliára történő firkálás érzete az üveggel megegyező. A károsodott fólia az üveg rongálása nélkül levehető majd új szerelhető fel, melynek költsége a drága és különleges nagyméretű üvegszerkezetek cseréjének költségének töredékéből is megtehető (3 év garancia függőleges felületre történő felszerelés esetén).
Kültéri reflektív, karcmentes réteg nélküli fólia (RR sorozat) - Az RR sorozat termékei karcmentes réteget (ER) nem tartalmaznak, így felszerelésük olyan felületeken ajánlott melyek magasan vannak vagy nem feltűnő helyeken találhatók. A fólia ER réteg hiányában könnyen karcolódik, így ezt a tisztítás esetén figyelembe kell venni. Felhasználható ferde síkú és függőleges felületeken is (2 év garancia).